Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
masło 2 łyżki
mąka 3/4 łyzki
olej 4 łyżki
bulion 1 litr
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki 80 dkg
por 1/2 kg
marchew 30 dkg
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w jarzynach

Umyte i osuszone mięso natrzeć solą i pieprzem. 1 łyżkę masła zagnieść z mąką i odstawić do lodówki. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć na nim mięso z wszystkich stron. Dodać koncentrat, liść laurowy i kolendrę. Dodać 3/4 bulionu i dusić ok.1 godz. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, razem z marchewką, czosnek posiekać, natomiast por w pół talarki. Pozostałe masło rozgrzać i podsmażyć na nim czosnek i marchewkę. Następnie dodać por i resztę bulionu. Gotować ok. 10 min. Na oleju smażyć ziemniaki doprawiając solą i pieprzem. Mięso wyciągnąć. Do tego wywaru dolać wywar z jarzyn i razem z jarzynami zmiksować. Do zmiksowanych jarzyn razem z bulionem dodać mięso, dobrze podgrzać i podawać razem z usmażonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.12.2013 16:02
pyszne danie
caralajna 02.05.2013 07:36
na pewno pyszna
barbara11561 16.02.2013 20:15
świetne mięsko
mirosława4 15.07.2012 18:12
smaczna
Wafelek2601 10.02.2012 21:55
świetna
IKrakowianka 04.02.2012 18:59
świetny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak