Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek mandarynkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
migdały 10 dag
masło 30 dag
cukier 10 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 3 szt
masa
mandarynki 1 kg
cukier 20 dag
migdały mielone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek mandarynkowy

masło utrzeć z cukrem jajkiem i żółtkami wsypać migdały mąkę i wyrobić ciasto schłodzić z pergaminu wyciąć prostokąt wielkości formy wraz z bokami rozprowadzić ciasto włożyć do formy i piec ok 20 minut temp 190*c mandarynki podzielić miąższ rozdrobnić dodać cukier smażyć pod koniec wsypać migdały wyłożyć na schłodzone ciasto ozdobić mazurek mandarynkami i migdałami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak