Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 4 szt
masło 3 łyżki
syrop malinowy 4 łyżki
zmielone migdały 1 szk;
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
karmel
cukier 1 szkl
syrop malinowy 10 łyżek
kisiel malinowy (proszek)

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek malinowy

żółtka utrzeć z cukrem i łyżką masła dodać 3 łyżki wrzącego syropu zmiksować mąkę proszek migdały i proszek kisiel owy wymieszać i dodawać do masy jajecznej na końcu połączyć z masą białkową ciasto wlać do tortownicy piec ok 20 minut temp 160*c syrop zagotować dodać cukier gotować do sklarowania masę wylać na wierzch ciasta udekorować migdałami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak