Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju z jabłkami
2. Krem: Na mleku z cukrem ugotować budynie, przestudzić, utrzeć z margaryną. Masę wyłożyć na zimne ciasto. Polać polewą czekoladową. Można także użyć budyniu waniliowego czy śmietankowego.
margaryny | 1 kostka |
jajko | 4 szt |
mąki | 2 szkl |
cukru | 1 szkl |
proszku do pieczenia | 3 łyżeczki |
kakao | 2 łyżki |
mleko | 2 łyżki |
jabłka | 2 szt |
Krem: | |
mleko | 800 ml |
margaryny | 1 kostka |
cukru | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: