Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serkami topionymi.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 200 gram
serek topiony 100 gram
olej do smażenia
sól do smaku
oregano 1/2 łyżeczka
ketchup 2 łyżka
ser gouda 2 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serkami topionymi.

Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, następnie wrzucamy ugotowany wcześniej makaron. Makaron lekko podsmażamy, aby lekko się zezłocił. Po tym czasie dodajemy dwie łyżki stołowe ketchupu, doprawiamy całość solą, wsypujemy płaską łyżeczkę oregano, dodajemy porwane kawałki sera żółtego, dodajemy serek topiony. Wszystko dokładnie mieszamy. Podsmażamy aż do rozpuszczenia się serków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.04.2012 07:49
super pomyslowe i szybkie, musze wyprobowac
Grazyna0211 04.04.2012 14:10
smaczne szybkie danie
roboking 11.03.2012 12:09
Musi być smaczne.
olkaaa 28.02.2012 07:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak