Masa pomarańczowa

Masa pomarańczowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    30 dkg
  • cukier puder

    20 dkg
  • mąka

    5 dkg
  • śmietanka

    150 ml
  • cytryna

    1
  • pomarańcz

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

5dkg masła rozgrzać, dodać mąkę i krótko zasmażyć, dodać śmietankę, zagotować ciągle mieszając, gęstą masę rozprowadzić sokiem z cytryny i pomarańczy, ostudzić. Połączyć z masłem utartym na pulchną masę, dodać startą skórkę cytrynową i pomarańczową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat