Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie po haitańsku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy wedlug uznania
śmietana 36% wedlóg uznania
jajko wedlóg uznania
cynamon wedlóg uznania
cukier wedlóg uznania
gałka muszkatołowa wedlóg uznania
masło wedlóg uznania
syrop klonowy wedlóg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie po haitańsku.

Odciąć końcówki chleba. Pokroić go w 4 cm kromki i ostawić na minimum 4 godziny. Wymieszać sok z pomarańczy, śmietanę kremówkę, jajka, cynamon, cukier i gałkę. Zmiksować. Dodać chleb, obracać kilka razy aż chleb wchłonie cały...:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 27.01.2012 14:40
fajny przepis :)
Agnieszka170
Agnieszka170 16.01.2012 20:56
Przepraszam... Wlazła pomyłka.;(
Agnieszka170
Agnieszka170 16.01.2012 20:56
Przepraszam... Wlazła pomyłka.;(
caralajna 16.01.2012 19:20
w składnikach jest ciasto francuskie.. a w opisie chleb, trochę się pogubiłam. smaży się czy piecze czy je na surowo?
Monika111 16.01.2012 15:38
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak