Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 7 szklanka
marchew ugotowana z rosołu 2 sztuka
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżka
śmietana 30% 3 łyżka
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA P.G.

Rosół wlać do garnka, zagotować.

Cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle. Pieczarki dobrze umyć (ja ich nie obieram, tylko właśnie dokładnie myję), pokroić w plastry i dodać do zeszklonej cebuli. Wszytko przesmażyć, na koniec dodać pokrojone w plastry marchewki. Przesmażać ok 10 minut na mniejszym ogniu ok 8 minut.

Wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.

Na koniec dodać śmietanę i poszatkowaną natkę, zagotować. Podawać z makaronem lub bez.



W wersji light można nie dodawać śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka170
Agnieszka170 16.01.2012 15:48
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak