Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche serduszka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2
cukier 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
żółtko jajek 4

Przepis i sposób przygotowania na: kruche serduszka

Kroki postępowania

1
Margarynę siekamy i wraz z żółtkami, mąką i cukrem zagniatamy ciasto.
Krok 1 - kruche serduszka foto
2
Ciasto musi być dobrze wyrobione. Następnie ciasto zagniatamy w kulkę i wkładamy do foliowej torebki. Umieszczamy w zamrażarce na 30 minut,
Krok 2 - kruche serduszka foto
3
Następnie wylepiamy foremkę silkonową z otworami w kształcie serduszek ciastem.
Krok 3 - kruche serduszka foto
4
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Dekorujemy czym chcemy.
Krok 4 - kruche serduszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 22.04.2012 20:35
super wyglądają! :)
Agnieszka_B 17.01.2012 22:13
Śliczne serduszka:)
ziutula
ziutula 17.01.2012 01:01
niedługo Walentynki.....
Magdalena67 16.01.2012 19:44
mniam
pioge7 16.01.2012 16:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak