Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka warzywno mięsna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
ser żółty 50 g
szynka 100 g
kiełbasa 0,5 kg
śmietana 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
jajko 3 sztuki
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 łyzka
szczypiorek 1 natka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywno mięsna

Kalafior oczyścić, dokładnie umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Kiełbaskę i szynkę pokroić w kosteczkę. Sos: jajka ubić, pod koniec ubijania dodać mąkę, mleko i śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem, dodać utarty ser. Ugotowany kalafior ułożyć z szynką i kiełbaską w żaroodpornym naczyniu. Zalać całość sosem i posypać serem. Wstawić do piekarnika na ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak