Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowa zupka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zielone szparagi 0,5 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
bulion 1 l
sól 1 szczypta do smaku
pieprz 1 szczypta do smaku
bagietka 1 sztuka
grzanki 1 z chleba

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowa zupka

Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni na oleju podsmażyć cebulę. Dodać czosnek i dalej lekko podsmażyć. Szparagi dokładnie umyć i odciąć główki. Łodygi pokroić na niewielkie kawałki, ugotować w bulionie razem z podsmażoną cebulą i czosnkiem przez około 10 minut. Po ugotowaniu wszystko zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Główki szparagów ugotować w lekko osolonej wodzie. Bagietkę pokroić na kawałki i podsmażyć na maśle. Do zupy dodać grzanki. Na talerzyku obok położyć podsmażoną bagietkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 04.03.2012 11:56
super
Justyna Jussstiii 20.01.2012 15:33
super
hafija 16.01.2012 13:17
zjadłoby sie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak