Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwijańce z ciasta francuskiego.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 gram
parówki 7 sztuk
oregano
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zwijańce z ciasta francuskiego.

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie należy rozwinąć, następnie wycinamy długie paski, którymi to paskami owijamy parówki.
Krok 1 - Zwijańce z ciasta francuskiego. foto
2
Następnie ciasto posypujemy oregano i bazylią. Przed zapiekaniem lekko smarujemy oliwą z oliwek.
Krok 2 - Zwijańce z ciasta francuskiego. foto
3
Parówki zapiekamy przez ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Krok 3 - Zwijańce z ciasta francuskiego. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.02.2012 12:48
bardzo ciekawy pomysł
rutynka 07.02.2012 12:22
pyszne, lubię takie:)
1j1o1l1a1 04.02.2012 15:27
parówki odmiennie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak