Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka z baraniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
baranina 1 kg
czosnek 3 ząbki
cebula 3 szt
sól do smaku
olej 2 łyżki
pomidory 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka z baraniną

fasolę namocz całą noc a nastepnie zalej zimną wodą i gotuj 15 min.baraninę podsmaż na oleju dodaj do niego posiekaną cebulę i czosnek,pokrojone i sparzone pomidory oraz osączoną z wody fasolę i przyprawy. całość przykryj,ewentualnie podlej lekko wodą i duś na małym ogniu około 1.5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak