Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duet z karpia amerykańskiego i halibuta

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 szklanki
koper 5 gałązek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta
mango 40 g
olej z pestek dyni 1 łyżka
miód pszczeli 1 łyżka
zalewa z marynowanych rydzów 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
rzepa 40 (biała)
rydze 40 (marynowane)
karp 200 filety
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
kiełki 20 (mieszane)

Przepis i sposób przygotowania na: Duet z karpia amerykańskiego i halibuta

Sposób przygotowania:
Filety z karpia i halibuta umyć, oczyścić z ości, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zamarynować w oliwie, pieprzu cytrynowym, soku z cytryny, koprze i soli. Odstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Filety ułożyć jeden na drugim, zawinąć w folię spożywczą, formując rulon i wstawić do zamrażarki na 24 godziny.
Oliwę z pestek dyni, ocet winny, miód pszczeli i zalewę z marynowanych rydzów wymieszać z pokrojonymi w plastry rydzami. Powstały sos wstawić do lodówki.
Mango i białą rzepę umyć, obrać ze skóry, pokroić w cienkie paski i wymieszać z kiełkami.
Roladę rybną wyjąć z zamrażarki, odczekać ok. 15 minut, a następnie pokroić w cienkie plastry (jak na carpaccio). Plastry rybne rozłożyć na talerzach, na nich ułożyć sałatkę. Całość posypać prażonymi pestkami dyni i skropić sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cikakameku 31.07.2012 13:33
wygląda super!
Cikakameku 31.07.2012 13:33
wygląda super!
kotlet 07.03.2011 23:28
pycha
szajba2 21.02.2011 15:01
nie dla mnie
Adamorek 26.01.2011 15:42
estetycznie podane
Barbara55 24.10.2010 15:50
męski duecik?
rakow2
rakow2 23.10.2010 16:57
typowo polska potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak