Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do placków po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka szt
cebula szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej troche
śmietana 100 ml
Liść laurowy suszony Prymat szt
baranina 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do placków po węgiersku

mieloną baraninę przesmaż na oleju dodaj do tego posiekaną cebulę,liść laurowy oraz 2 szklanki czystego bulionu warzywnego.Duś około 40 minut.Następnie do mięsa dodaj pokrojona w drobna kostkę świeżą paprykę. Wlej śmietanę oraz całosć dopraw solą i pieprzem.Placki ziemniaczane przekładaj tym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak