Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszona kapusta z boczkiem na smalcu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 20 dag
cebula 2 szt
woda szkl
smalec 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kiszona kapusta z boczkiem na smalcu

w rondlu roztop 1/2 smalcu i wrzuć pół kg kapusty kiszonej. dodaj do tego posiekaną cebulę i wszystko wymieszaj dodając sól pieprz oraz podlewając wodą.boczek przesmaż na patelni z pozostałym smalcem i kiedy będzie dobrze podsmażony doaj go do kapusty. gotuj całość na małym ogniu aż kapusta będzie miękka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak