polska pigwówka

polska pigwówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    2 kg
  • wódka

    2 l
  • miód prawdziwy

    1.5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wypestkuj owoce pigwy i zalej je wódką.odstaw na miesiąc. po tym czasie płyn przecedź zasyp 2 szklankami cukru i odstaw.przez 12 dni codziennie mieszaj słój a nawet nim potrząsaj. syrop po 12 dniach połącz zmiodem.przelej do butelek a już po 2-3 miesiącach nalewka jest gotowa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat