Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
cukinia 1/2 szt
cebula 1/2 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
pomidor 2 szt
ketchup 2 łyżka
masło
miruna
pieczarki 4 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w warzywach

Rybę solimy i smażymy na maśle lub na patelni teflonowej bez tłuszczu . Na patelnie dajemy masło ,rozpuszczamy .dodajemy pokrojona w piórka cebulę ,chwilę podsmażamy dodajemy starta na tarce duże oczka marchewkę i czerwona paprykę w proszku ,chwilę smażymy . Następnie dodajemy pokrojoną w paseczki ,cukinię ,pieczarki i pokrojonego w kostkę pomidora .dusimy ok 5 min . Doprawiamy solą i pieprzem . Lekko podlewamy .Dodajemy ketchup i groszek konserwowy - mieszamy .Podajemy do ryby

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.04.2012 11:31
super! Podoba mi się;))
cooleczka 16.01.2012 10:36
uwielbiam takie kolorowe dania
MAR3STA 16.01.2012 10:07
pysznie wygląda
Anna133 16.01.2012 07:32
a czy próbowałas dodać pomidory całe z puszki ? powinny się też nadać nie ? w koncu z takich robi sie sos do spagetti ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak