Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białek 6 szt
cukru pudru 20 dag
sól 1 szczypta
cukiereczki kolorowe

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Do białek dodać cukier puder oraz sól po czym ubić na sztywną pianę .Następnie nakładać bezy na blachę wyłożoną pergaminem.
Posypać jeszcze ciasteczka kolorową posypką.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 80 stopni i wysuszyć bezy ( około 8 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.12.2012 11:57
Są pyszne!
Kas2 01.09.2012 22:10
pycha! idealne do różnych deserów
Wafelek2601 21.07.2012 08:46
Moje dzieci uwielbiają bezy!
Motorek 15.02.2012 09:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak