Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dkg
margaryna 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
jaja 2 sztuki
śmietana 1/4 kubka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
spirytus 1 kieliszek
sól szczypta
rabarbar 30 dkg
cukier 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Z mąki, margaryny, cukru pudru, jaja, śmietany, proszku do pieczenia, spirytusu oraz szczypty soli zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować. Połową ciasta wyłożyć spód i boki małej tortownicy. Rabarbar pokroić na małe kawałki, udusić w niewielkiej ilości wody. Gdy nieco przestygnie dodać do smaku cukier. Powstałą marmoladę położyć na cieście, przykryć pozostałym ciastem. Zlepić brzegi, posmarować roztopionym masłem. Piec 40 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.03.2014 13:57
ja tez lubie to ciasto
caralajna 24.05.2013 07:07
pyszne ciasto
IlonaAlbertos 01.05.2013 15:27
Lekko kwaskowate- jak dla mnie idealne.
calliope 29.05.2012 08:28
bardzo je lubię :)
mirosława4 25.05.2012 15:51
pyszne
Rybciia 25.05.2012 11:35
dawno nie jadłam
Seba 15.05.2012 09:49
moje ulubione
mela25 27.04.2012 07:52
bardzo lubię takie ciasta
Anna138 28.02.2012 09:12
pyszne
Krystyna32 22.01.2012 09:18
pyszne ciasto
Motorek 21.01.2012 11:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak