Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
jaja 6 sztuk
mąka 50 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 35 dkg
bakalie 30 dkg
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka

Margarynę, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia zagnieść, podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao. Pierwszą część ciasta zetrzeć do blaszki na grubej tarce, następnie zetrzeć ciasto wymieszane z kakao. Ubić pianę z białek i cukru pudru, wylać na ciasto kakaowe. Na pianę wysypać bakalie, zetrzeć ostatnie ciasto. Piec przez 40 minut w temp. 200 stopni. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 25.08.2013 09:48
dobre ciacho
caralajna 16.06.2013 07:30
pyszna, :)
IlonaAlbertos 15.04.2013 14:42
Świetny pomysł na ciasto.
pycia9 05.02.2013 10:31
uwielbiam
gosia56 18.11.2012 13:30
napewno pyszne.
Magda24 12.11.2012 14:31
swietna
fictor123 24.10.2012 15:11
pyszności
Anna138 04.09.2012 09:51
pyszne
Norgiusz 08.07.2012 15:58
super
Krystyna32 28.06.2012 10:34
extra
Seba 22.05.2012 08:59
smaczne ciasto
Motorek 22.05.2012 08:25
pycha
mela25 11.04.2012 08:21
pyszna
Jaheira11 23.03.2012 23:47
pyszności
mela251
mela251 08.02.2012 08:59
robię podobną :)
mela251
mela251 08.02.2012 08:59
robię podobną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak