Masa marcepanowa z różą

Masa marcepanowa z różą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    25 dkg
  • cukier

    25 dkg
  • woda letnia

    100 ml
  • cytryna

    1
  • róża

    10 (cukrowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyć i przepuścić przez maszynkę. Z cukru , wody, octu ugotować syrop, ostudzić do 60 st. wlać na miskę i ucierać. Do masy nalezy dodać różę, rozetrzeć i wymieszać z migdałami. Masę można przyrządzić bez róży.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat