Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 8 plastrów
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
Bulion grzybowy 2 szklanki
śmietana 6 łyżek
musztarda 4 łyżki
ogórki kiszone
sól
pieprz
wołowina 8 (zrazowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy w sosie

Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem. Każdy smarować z jednej strony musztardą i kłaść plaster wędzonki oraz pasek ogórka. Ciasno zwinąć i mocno związać nicią bawełnianą. W garnku rozgrzać olej i masło, obsmażyć zrazy. Zalać gorącym bulionem i dusić do miękkości. Wyjąć i zdjąć nitki. Do sosu dodać śmietanę. Wymieszać, włożyć zrazy. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak