Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1 kg
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
ziele angielskie
jajko 1
czosnek 1 ząbek
wywar na galaretkę
natka pietruszki
grzybki marynowane

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek w galarecie

Z boczku odkroić skórkę, mięso natrzeć solą z przyprawami. Odstawić na kilka godzin. Następnie piec ok. 60 minut w temp. 200 stopni. Upieczony boczek schłodzić i pokroić w cienkie plastry. Nakładać grzybki i zawijać. Na półmisku układać ruloniki, a na nich plastry gotowanego na twardo jaja i zalewać galaretką. Włożyć do lodówki, by stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.06.2012 14:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak