Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka rumowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 3/4 szkl
masło 1/2 paczki
jajko 4
cukier wanilinowy caly
proszek do pieczenia 1/2 paczki
rum 4 łyżki
płatki migdałowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka rumowa

masło utrzeć z cukrem zmieszany z cukrem waniliowym. Dalej ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie po łyżce wymieszanej z cukrem do pieczenia. Na końcu dodajemy rum i ubitą pianę z białek. Nasmarowaną foremkę wyłożyć przygotowanym ciastem, posypać płatkami migdałowymi i upiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.01.2014 07:06
pyszna babka
ben-ka 24.01.2014 09:42
Mnie by smakowała.
Rybciia 30.08.2013 07:59
pyszna :-)
caralajna 17.08.2013 07:49
smaczne ciasto
Ewelina38 16.01.2013 18:21
pyszna babeczka :)
Łukasz15 27.11.2012 14:38
Musi być super
RenataZ-et 12.06.2012 15:49
pychotka
anulka69 02.03.2012 09:26
pycha
jolanta19 18.01.2012 17:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak