Babka rumowa

Babka rumowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • masło

    1/2 paczki
  • jajka

    4
  • cukier wanilinowy

    caly
  • proszek do pieczenia

    1/2 paczki
  • rum

    4 łyżki
  • płatki migdałowe

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

masło utrzeć z cukrem zmieszany z cukrem waniliowym. Dalej ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie po łyżce wymieszanej z cukrem do pieczenia. Na końcu dodajemy rum i ubitą pianę z białek. Nasmarowaną foremkę wyłożyć przygotowanym ciastem, posypać płatkami migdałowymi i upiec w nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

25.01.2014 07:06
pyszna babka

ben-ka

24.01.2014 09:42
Mnie by smakowała.

Rybciia

30.08.2013 07:59
pyszna :-)

caralajna

17.08.2013 07:49
smaczne ciasto

Ewelina38

16.01.2013 18:21
pyszna babeczka :)

Łukasz15

27.11.2012 14:38
Musi być super

RenataZ-et

12.06.2012 15:49
pychotka

anulka69

02.03.2012 09:26
pycha

jolanta19

18.01.2012 17:55
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat