Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka twarogowa z borówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

borówka 60 dag
masło 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jajk 3 sztuki
miód prawdziwy
masło do smarowania blaszki
sól szczypta
cukier brązowy
twaróg 50 (półtłusty)
kasza manna 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka twarogowa z borówkami

Żółtka utrzeć z masłem. Dodać kaszę manny, zmielony twaróg i cukier wanilinowy. Doprawić do smaku miodem.
białka ubić z solą na sztywno. Wymieszać z masą twarogową. Przełożyć do wysmarowanej masłem blaszki. Na wierzch położyć borówki, posypać odrobiną cukru. Piec w 175 stopniach około 35 minut.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolciaf1990 07.02.2012 12:20
pyszności
luki1984 23.01.2012 21:52
mniam
jola1508 16.01.2012 12:45
brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak