Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa migdałowo-czekoladowa do ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 25 dkg
czekolada 15 dkg
cukier puder 20 dkg
śmietanka 100 ml
wanilia

Przepis i sposób przygotowania na: Masa migdałowo-czekoladowa do ciasta

Startą czekoladę zalać gorącą śmietanką i rozgotować na gęstą masę. Migdały sparzyć, lekko podpiec na patelni, przepuścić przez maszynkę, połączyć z gorącą czekoladą, dodać wanili do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak