Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa a\'la gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
cebula 1
przyprawa do gyrosa 1 opakowanie
zielona papryka
żółta papryka
kukurydza 1 puszka
sos chili 1/2 butelki
sos cygański 1/3 butelki
śmietana 30% 1/2 litra
zupa cebulowa 1 opakowanie
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa a\'la gyros

Mięso umyć, pokroić w kostkę, cebulę również i razem smażyć na rozgrzanej oliwie, aż mięso będzie miękkie. Wsypać przyprawę do gyrosa, wymieszać i odstawić na godzinę. Papryki umyć, przekroić i usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Miękkie mięso i paprykę przełożyć do garnka. Dodać osączoną kukurydzę, sos chili, cygański i śmietanę. Mieszając, gotować 5 minut. Zupę cebulową ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wlać do garnka z zupą mięsną, wymieszać i gotować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak