Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 30 dag
żółtko jajek 5
śmietana 2 łyżki
spirytus 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżki
olej do smażenia 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty

Do mąki dodajemy żółtka, cukier, mietanę i spirytus. Dobrze wymieszać. Włożyć do lodówki na godzinę. Rozwałkować, kroić w paski 7 cm. Formować chrusty. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wyjmować i kłaść na papierowych ręcznikach. Po wystudzieniu obsypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.09.2017 16:05
chrusty są niskokaloryczne??? pierwsze słyszę! :p
agnieszka214 17.11.2012 10:11
lubie bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak