Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozmarynowe piersi z gęsi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z gęsi 2 szt
rozmaryn
imbir 3-4 cm
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rozmarynowe piersi z gęsi

Piersi dokładnie czyścimy, płuczemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, lekko solimy, a następnie obsmażamy z obu stron na rumiano na rozgrzanej patelni (najpierw przyrumieniamy skórkę), podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około godziny. Doprawiamy przyprawą do drobiu, pieprzem i rozmarynem. Imbir obieramy ze skórki, kroimy na cienkie talarki, które układamy na piersiach i dusimy jeszcze około 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.05.2012 19:41
ależ tu specjały :)
emeslive 19.04.2012 22:08
Niesamowicie pyszne! Uwielbiam gęsinę!
sylwia / sytofala 03.02.2012 19:18
oj kusisz mnie , nie tylko na zrobienie gęsiny , ale też na chów własny , kto wie kto wie :)
gusia1000 01.02.2012 17:57
Tylko tak robić.
Agnieszka_B 22.01.2012 14:23
Uwielbiam rozmaryn w potrawach!
anemon 19.01.2012 16:20
Pięknie się prezentuje, bardzo apetycznie.
MAR3STA 18.01.2012 13:53
pysznie i swojsko
BernadettaP 17.01.2012 08:58
Gęś z rodzinnego chowu :)
pacpaw 16.01.2012 21:44
a jeszcze pytanko gęś może dzika czy \"sklepowa\"?
pacpaw 16.01.2012 21:36
uprzedziłaś mnie z tą gęsiną. Ja na razie przymierzam się do zakupu i się zastanawiam czy porcjować czy też upiec w całości
sylwia / sytofala 15.01.2012 20:25
kusząca gąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak