Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane w piekarniku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 12
jajko 3
ser żółty 15 dkg
śmietana 1 szkl
masło 10 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane w piekarniku

Ziemniaki umyć i ugotować w osolonej wodzie w łupinkach. Ostudzić obrać ze skórki i pokroić w talarki. Delikatnie posolić. Jajka ugotować na twardo. Ser zetrzeć. Do naczynia żaroodpornego dać 1/3 ziemniaków, pokroić jajko, polać 1/3 roztopionego masła. Czynność tę powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na koniec polewamy śmietaną i startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 10.04.2013 09:31
bardzo smaczne danie
Wafelek2601 02.12.2012 09:28
Pyszne
sara1 16.10.2012 08:56
świetne,lubię takie
Elżbieta17 11.10.2012 09:15
super:)
Aneta41 06.03.2012 18:34
mmmm.. niebo w gębie
mirosława4 13.02.2012 17:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak