Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chlebek serowo-czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło do smaku
ser gouda 25 dag (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: chlebek serowo-czosnkowy

Do przygotowania tej przekąski możemy użyć bułki angielki,jak kto woli,ja robie raz tak raz tak.
Smarujemy bardzo delikatnie masełkiem jedną strone kromeczki posypujemy startym serem troszkę i czosnkiem granulowanym i bierzemy następną kromkę i powtarzamy czynność aż skończymy cały bochenek,musimy poprosić drugą osobę do pomocy żeby chlebek podczas sklejania kromek się nie rozpad.Zawijamy gotowy bochenek w folie aluminiową i wkładamy do piekarnika na 30 min,pieczemy w temp.170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 20.08.2013 13:35
Ciekawy przepis
sunnymood 11.12.2012 21:30
pycha
ALAGOR 07.12.2012 18:39
wspaniały
Monika58 19.11.2012 16:17
sam chlebek zapiekany z czosnkiem robiła, ale z serem nie- muszę spróbować :)
dianix 01.10.2012 21:50
pysznosc, tez tak robie
Kas2 11.03.2012 23:47
musi cudownie pachnieć
Rogalik 28.02.2012 20:59
fajny
ajres 28.02.2012 20:27
ja tez
fictor123 26.02.2012 09:06
musze sprobowac
Magda60 21.02.2012 20:46
dobre
kate.500 15.02.2012 07:57
ekstra
irenka 14.02.2012 11:56
super
Wacław 04.02.2012 15:04
extra pomysł !
gusia1000 17.01.2012 18:36
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak