Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z majonezem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuk
cukier kryształ 1 szklanka
majonez 3 łyżka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z majonezem.

Jajka należy wyparzyć, następnie wbić do wysokiego naczynia. Następnie dodać szklankę cukru białego, dodać przesianą mąkę (najlepiej tortową), dodać proszek do pieczenia oraz trzy czubate łyżki majonezu (majonez może być zarówno rzadki jak i gęsty - nie ma znaczenia). Wszystko razem połączyć mikserem na średnich obrotach. Do wysmarowanej tłuszczem blaszki wlewamy masę, następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 31.03.2012 13:14
fajnie wygląda
rjustysia 15.03.2012 11:39
świetna babka :)
roboking 10.03.2012 16:49
Pięknie się prezentuje.
kate.500 08.03.2012 07:28
ciekawa jestem smaku, zapewne super
olkaaa 02.03.2012 08:15
jeszcze nie próbowałam
cooleczka 14.02.2012 18:20
smakowicie wygląda
jolanta19 19.01.2012 18:57
jaka ładna
Anna152 18.01.2012 07:48
super
Anna152 18.01.2012 07:48
super
agabi
agabi 15.01.2012 21:49
uwielbiam takie ciasta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak