Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główka
papryczka chili 1/2 sztuk
koper 1/4 łyżeczka
olej słonecznikowy 2 łyżka
ocet jabłkowy 1/2 łyżka
sól do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 1/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty.

Kapustę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryczkę chilli należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazda nasiennego i bardzo drobno posiekać. Natkę pietruszki i koperek, należy dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i posiekać drobno. Wszystkie składniki wrzucić do miski, wlać dwie łyżki stołowe oleju, wlać pół łyżki stołowej octu jabłkowego, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.04.2012 07:49
pychotka
kate.500 17.04.2012 07:49
pychotka
roboking 10.03.2012 16:48
Wygląda ciekawie.
olkaaa 02.03.2012 08:15
mniam
olkaaa 02.03.2012 08:15
mniam
Dorian 17.01.2012 08:41
pycha
Wojt@s
Wojt@s 17.01.2012 08:36
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak