Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna jajecznica z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
olej 2 łyżki
mleko 2 łyzki
sól
pieprz
boczek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna jajecznica z boczkiem

Mleko i jajka wlać do miseczki i dokładnie wymieszać. Olej wlać na patelnię tak, aby się trochę zagrzał. Boczek trzeba zagrzać w tym oleju. Następnie wlać jajka na patelnię i dodać pieprzu i soli (kto ile lubi). Grzać 5-6 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.09.2013 11:35
Ostatnio ją też robię, z boczkiem jest najlepsza, chyba lepsza niż ze szczypiorkiem
Karolcia12 15.01.2012 17:53
uwielbiam jajecznicę dodałabym jeszcze cebuli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak