Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso zawijane w szynke

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
oliwa
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
wędzona szynka 8 plastrów
ząbek czosnku
cebula
seler naciowy 3 szt
marchewka 3 szt
cukinia 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
starta skórka z cytryny 1 łyżeczka
sól
natka pietruszki 1 łyżka
wino białe wytrawne 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso zawijane w szynke

Mięso myjemy i osuszamy. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie na złotobrązowo. Oprószamy rozmarynem, solą i papryką. Każdego fileta zawijamy w dwa plastry szynki. Obrane czosnek i cebule kroimy w kostkę, a marchewki selery i cukinie w słupki. Na oliwie szklimy cebulę, dodajemy resztę warzyw, podsmażamy Wlewamy koncentrat wymieszany z winem. Doprawiamy. Do warzyw wkładam skórkę i pietruszkę. wkładamy mięso, dusimy jeszcze ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak