Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie z ryżem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuk
bulion drobiowy 300 ml
masło 1 łyżka
smietana 18% 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cebula biała 1 sztuk
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
indyk 30 dag
ryż (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie z ryżem.

Mięso z indyka należy umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowy. Mięso doprawić solą, pieprzem, następnie dusić na patelni z dodatkiem masła, podlać szklanką bulionu. Gdy mięso będzie miękkie, należy je podzielić na mniejsze kawałki. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać marchew startą na tarce. Marchew należy lekko przesmażyć, następnie dodać mięso z indyka, dodać ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę, wlać bulion, doprawić solą i pieprzem. Gdy bulion się zagotuje dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Mąkę dodajemy, aby sos zgęstniał. Danie podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.09.2013 11:35
Pychotka z tym sosem, podrzuć mi trochę
Betka 13.05.2012 09:44
rewelacja;))
roboking 10.03.2012 16:48
Bardzo ładnie podane.
olkaaa 02.03.2012 08:15
super
Małgosia6 31.01.2012 19:32
pycha
ronald88 15.01.2012 19:03
super
ronald88 15.01.2012 19:03
super
Karolcia12 15.01.2012 17:41
bardzo smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak