Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 20 dag
szampan 3/4 szklanki
kapary 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
koper świeży gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z łososia

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a gdy napęcznieje, rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Łososia zmiksować z szampanem, doprawić pieprzem, wymieszać z żelatyną, a następnie z kaparami. Mus wlać do małych foremek i odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przed podaniem foremki zanurzyć w gorącej wodzie i wyłożyć mus na talerz. Każdą porcję przybrać gałązką koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 15.01.2012 19:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak