Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka do Barszczu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda
sól
grzyby suszone 100 g
cebula 1 szt.
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka do Barszczu

Grzyby suszone zamoczyć w letniej wodzie na 3h. Ugotować w wodzie do miękkości. Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na maśle, dodać przemielone przez maszynkę grzyby, przyprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać.
Z mąki i przegotowanej wody zagnieść ciasto. Rozwałkować na cienki placek, wykrawywać szklanką krążki, nałożyć farsz i sklejać uszka. Gotować w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić i podać z barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak