Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska pycha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
kiełbaski frankfyrterki 2 szt.
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 szt.
por (biała część) 1 szt.
wędzony boczek 4 (w plastrach)
żółty ser 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska pycha

Pomysł na... przygotować jak na opakowaniu i połączyć z mięsem.Por oczyścić ,gotować ok.10 minut w osolonej wodzie,ostudzić.
Por owinąć boczkiem ,kiełbaski serem.
Z połowy mięsa uformować prostokąt ,po środku ułożyć por a po bokach kiełbaski.przykryć drugą połową mięsa i uformować pieczeń.
przełożyć do formy do zapiekania.
piec w temp.ok 200*C przez 50 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak