Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
mąka do panierowania
puszka kukurydzy
śmietana 3 łyzki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól, pieprz
panga 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: panga w sosie śmietanowym

Filety rozmrażamy, myjemy, prószymy solą i pieprzem. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i mące. Smażymy z obu stron. Kukurydzę zagotowujemy razem z zalewą Doprawiamy, wlewamy śmietanę, mieszamy. Dusimy , aż sos zgęstnieje. Filety układamy na talerzach, polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak