Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,5 szklanka
mąka pszenna 1/2 kilogram
cukier waniliowy 1 sztuk
banan 4 sztuk
jajko 2 sztuk
olej do smażenia
cukier puder 100 gram
sól
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki bananowe

Do misy wlewamy mleko, dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól, miksujemy mikserem. Masa musi być odrobinę gęstsza niż na naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie wlewamy odrobinę ciasta (wielkość placuszka ma być podobna do placka ziemniaczanego), następnie układamy 4 plasterki banana i rumienimy z dwóch stron. Wierzch pudrujemy.

Przepis jest zamieszczony również na portalu seromaniacy.pl i jest mojego autorstwa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 22.04.2012 15:15
muszę takie zrobić
caffee_tea 20.04.2012 23:01
extra przepis
caffee_tea 20.04.2012 23:01
extra przepis
jasiek 19.03.2012 12:43
fajne placki
roboking 09.03.2012 16:04
Dla dzieci - super.
Kas2 20.02.2012 20:52
bardzo lubię
kate.500 16.02.2012 07:33
wygladaja pysznie
olkaaa 30.01.2012 07:51
extra
1j1o1l1a1 15.01.2012 17:26
:) ale placuszki:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak