Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna wołowina z boczkiem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
marchew 1/2 kg
cebula 2 sztuki
pieczarki 30 dag
boczek wędzony 20 dag
sól
pieprz
bulion warzywny 1/4 l
wino czerwone wytrawne 1/4 l
tymianek 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna wołowina z boczkiem i warzywami

Wołowinę i boczek kroimy w paseczki, podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w plastry marchewkę, w krążki cebulę. Doprawiamy do smaku, zalewamy rosołem, na końcu winem, dusimy pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak