Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka z dipem serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 7 sztuk
pasta paprykowa 4 łyżki
ser biały 30 dag
sól
pieprz
natka pietruszki
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka z dipem serowym

Udka z kurczaka nacieramy oliwą, doprawiamy i pieczemy około 40 min w 180 stopniach. Podczas pieczenia odwracamy je by upiekły się z każdej strony. Ser ucieramy z sokiem z cytryny, przyprawami, dodajemy pastę paprykową i dokładnie mieszamy. Udka podajemy z upieczonymi ziemniaczkami oraz pastą paprykową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak