Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winogrona na pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 50 dag
ocet winny 1 szklanka
sok z cytryny 2
cukier 20 dag
skórka z cytryny 2
papryczki chilli 2 szt.
grappy 1 kieliszek
wino 1\2 l. (korzenne)

Przepis i sposób przygotowania na: Winogrona na pikantnie

Winogrona porozcinać i umieścić w słoiczkach , w tym czasie zagotować 1\\2 l. wina korzennego ze szklanka octu winnego , sokiem z 2 cytryn , cukru , skórkami z 2 cytryn i papryczkami. Na koniec musimy wymieszać z kieliszkiem grappy i to zalewamy winogrona w słoikach , w każdym słoiczku umieszczamy po papryczce tylko zagotowaną , szczelnie zakręcamy i odstawiamy na kilka tygodni góra 3-4 .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 21.11.2013 10:48
ciekawa propzycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak