Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka wrocławska 2szkl
woda
sól
Farsz:
grzyby suszone 15dag
kapusta kiszona 45dag
pieprz
przyprawa do potraw
sól
cebula 1
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Kapustę kiszoną ugotować do zmięknięcia ,osączyć na durszlaku ,ostudzić,pokroić.Grzyby suszone ugotować,ostudzić,osączyć ,zmielić przez maszynkę i połączyć z kapustą.Cebule obrać,pokroić drobno i podsmażyć na margarynie.Dodać do farszu.Farsz przyprawić do smaku solą,pieprzem,jarzynką.Wymieszać całość.Z mąki ,wody i szczypty soli zagnieść ciasto.Rozwałkować i wykrawać szklanką kółka,nakładać łyżeczką farsz i zwijać pierogi ,gotować w osolonej wodzie ,do wypłynięcia pierogów na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 24.01.2012 00:19
pycha
Ewa/kalapurtka 24.01.2012 00:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak