Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z nadzieniem jagodowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dag
mleko 1/2 l
drożdże 2 dag
masło 1 łyżka
jaja 2 sztuki
cukier 1 łyżka
Nadzienie:
jagody 30 dag
cynamon Prymat 1/2 łyżeczka
ser biały 30 dag
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z nadzieniem jagodowym

Drożdże mieszamy z mlekiem i cukrem. Dodajemy wszystko do mąki, mieszamy i odstawiamy na 30 min. Łączymy ze sobą pozostałe składniki ciasta i wyrabiamy gęste, płynne ciasto. Smażymy racuszki na rozgrzanym oleju.
Przygotowujemy nadzienie: jagody rozgniatamy, dodajemy cynamon, utarty ser z żółtkami. Całość mieszamy i przekładamy nim racuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak