Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po prowansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 5 kotletów
cebula 1 sztuka
oliwa 3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 1/5 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po prowansalsku

Kotlety schabowe nacieramy oliwą, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami. Smażymy z obu stron. Cebulę siekamy i podsmażamy. Zalewamy winem, doprawiamy i zagotowujemy, dodajemy do niego kotlety. Wierzch delikatnie posypujemy bułką tarta. Zapiekamy 15 minut w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak