Nadziewane kotleciki

Nadziewane kotleciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    1/2 kg
  • pieczarek

    10 sztuk
  • posiekanej natki pietruszki

    1 łyżka
  • ugotowana marchew

    1 duża
  • papryki

    1 strąk
  • zwykłej bułki

    1 szt
  • mleka

    1 szklanka
  • jajka

    1 szt
  • gotowanego boczku

    kilka słupków
  • cebuli

    1 szt
  • bułka tarta

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • przyprawa do mięsa mielonego

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa mielonego. Skroić drobno cebulę doprawić do smaku. Marchew i paprykę pokroić w słupki odpowiednio do ilości kotletów (mi wyszło 7 kotlecików). Pieczarki umyć pokroić w plasterki i odparować na patelni, posolić. Podsmażyć na łyżce masła i przestudzić. Dodać pietruszkę i wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i rozpłaszczać kulki mięsne. Na placuszki nakładać przestudzone pieczarki, marchew, paprykę i słupki boczku. Zawinąć brzegi i formować kotleciki. Panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju ok 10 minut na wolnym ogniu. Do środka kotletów można także dodać paski ogórków konserwowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Faustyna

11.10.2010 18:15
Kolejna piękna dekoracja:) Kotleciki pewnie bardzo dobre:)

katarzynka455

25.09.2010 15:52
smacznie i kolorowo

alaaa

23.08.2010 14:12
a te świnki jakie fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat