Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mleko 1 szklanka
kakao 4 łyżki
mąka 25 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 d
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa

Jaja z cukrem ubić na parze, dodać mleko i kakao, wymieszać. Dodać mąkę, bułkę tartą i proszek. Wyrobić ciasto, wlać do formy, piec przez 30 minut w temp. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 12.11.2013 19:07
lubię kakaowe ciasta
caralajna 27.06.2013 07:35
pyszne ciiasto
IlonaAlbertos 26.03.2013 17:20
Fajnie się zapowiada.
Anna152 13.08.2012 14:36
swietna
barbara11561 12.06.2012 12:13
pyszna
Motorek 07.06.2012 10:11
smaczna
ankaryba 27.05.2012 17:37
pyszna :-)
Wacław 04.03.2012 18:35
mniam
Mariusz10 24.01.2012 17:22
super
Seba 15.01.2012 14:23
smaczna
Anna138 15.01.2012 12:46
pyszne
Krystyna32 15.01.2012 09:01
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak